torsdag 22 januari 2009

Krämig jordärtskocksoppa med svamp


Jag har avnjutit en ovanligt god soppa till middag! Tyvärr ser bilden ovan inte alltför lockande ut kanske, men jag lovar att det var den godaste soppa jag ätit på länge.

Här kommer receptet (räckte till tre personer):

Soppa på jordärtskockor och svamp:
500 g jordärtskockor
1,5 dl hackad blandad svamp
1 msk olja
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
4 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt vin (jag använde matlagningsvin)
4 dl vispgrädde (jag använde 2,5 dl Oatly havregrädde och 1,5 dl Sour Supreme som är en god och vegansk variant av creme fraiche)
salt + peppar

1. Skala jordärtskockorna och skär dem i skivor.

2. Fräs svampen i olja i en kastrull tills den fått lite färg. Tillsätt skockorna, lök och vitlök. Låt fräsa i några minuter. Slå på buljong och vin. Låt koka i 30 min. Tillsätt grädde och koka ytterligare 15 min. Smaksätt med peppar och salt.

Gott med bröd och vitlökssmör till! Konstistensen blir mycket krämig och god..mmm...

1 kommentar:

Ulrika Gabriel sa...

Yummie! Måste provas så klart, säger soppfatnasten.
Tack för receptet!