

Recept på raw tårta med mandelgrädde (12 bitar):
Botten:
200 g hasselnötter (blötlagda minst 5 timmar )
250 g dadlar (blötlagda minst 5 timmar )
Fyllning (kan bytas ut mot andra frukter eller bär):
1 päron
2 bananer
2 passionsfrukter
Dekoration (kan bytas ut mot andra frukter eller bär):
200 g sötmandlar (blötlagda minst 5 timmar)
1 tsk (lönn-)sirap
1 tsk vaniljsocker
1 kiwi
10 körsbär
15 physalis
Mixa hasselnötter och dadlar (se till att dadlarna är urkärnade). Tillsätt vatten från dadelblötläggningen tills du får en tjock, ganska hård smet som går att bre ut i en springform.
Skiva frukterna till fyllningen, sprid ut dem över botten.
Pilla bort skalet från mandlarna (det tar ganska lång tid, så det är bra med lite hjälp här). Lägg mandlarna i matberedaren. Tillsätt(lönn-)sirap och vaniljsocker. Tillsätt lite dadel-vatten efter konsistens och mixa till en gräddig och lite grynig konsistens. Bred mandelgrädden över fyllningen. Dekorera med skivad kiwi, körsbär och physalis.
5 kommentarer:
Oj oj oj, det där låter gott, skall absolut prova!
vilken grej! ska prova, rullarna låter ju typ som sushi fast bättre!
Japp, zucchini-rullarna var lika gott som sushi, fast nyttigare. T o m godare än tårtan får mitt omdöme bli, jag som älskar sushi :)
Ååh, blir så peppad och sugen! Måste planera in en vit vecka (haha) så att jag kan hänge mig åt raw food och rena både kropp och själv... tack för inspiration och pepp!
Åh, tårtan får det att vattnas i munnen! Jag och Maria (som f.ö. ska flytta in, bra va?) funderar på att ha inflyttningsfest med raw tårta och (förstås) smörgåstårta. Kommer att konsultera dig för recepttips! Kram
Skicka en kommentar