söndag 16 november 2008

Raw hallonmuffins och snö

Det är vinter i Västerbotten! Snön föll under hela lördagen och tack vare minusgrader inatt och under dagen så får detta fina vintertäcke ligga kvar. Firade snön med att tända ett värmeljus i en vacker röd lykta och ställde ut på balkongen för alla förbipasserande att njuta av.

Denna dag har helt gått i ett egologiskt tecken. Om du undrar vad egologisk betyder så kika in på Ulrika Gabriels blogg här i listan intill. Men kort sammanfattat går det ut på att ge dig tid för dig själv, för en gångs skull. Dagen har tillbringats i läsfåtöljen med det krispiga vita ljuset utifrån som läslampa. Läser en bok om trasmattor och deras historia. Lego, vår vita stora katt, har legat i knät hela dagen.

Har även testat att göra raw hallon-muffins på frysta KRAV-hallon.
Så här tjusiga blev de! (recept under bilden):

Recept till fyra muffins:

0,5 dl hasselnötter
2 blötlagda fikon
2 dadlar utan kärnor
1 tsk honung (eller t ex agavesirap för veganer)
en nypa salt
1,5 dl hallon
Ev. kokosflingor

1. Hacka nötterna, antingen för hand eller i mixer. Tillsätt fikonen och dadlarna och mixa till en smet. Tillsätt honung/sirap och salt. För blötare konsistens, använd fikon-vattnet.

2. Rulla fyra bollar av smeten och platta till dem i botten på varsin muffinform. Dekorera med hallonen och strö ev. kokosflingor över.

Kan berätta att det blir riktigt gott med hallonen, de är själva smaksättarna till dessa muffins och det smakar sommar och härligheter så här i början av vintertiden!

Imorgon ska jag göra blåbärsmuffins, kika in för recept då!

2 kommentarer:

Ulrika Gabriel sa...

MUMS...
Tack för receptet. Det ska jag definitivt prova. Låter jättesmarrigt.
Härligt med din EGOlogiska dag!

Lev väl!

Anonym sa...

Ser jättegott ut, det ska jag också prova!!