torsdag 5 februari 2009

Snart slut på raw food-torsdag

Puh! Snart slut på raw food-dagen och som vanligt när jag kör endags-pass med raw food så får jag mathallucinationer i slutet ;) Just nu drömmer jag om chokladiga chokladbollar, salta chips, kaneldoftande bullar och mörka chokladkakor. Min erfarenhet av raw food är att smaksinnena plötsligt blir maximalt spetsade. Alla smaker framträder mycket kraftigare än vanligt. Eftersom jag inte ätit något sött sen gröten imorse formligen kastade jag i mig naturella cashewnötter och några torkade fikon när jag kom hem. Ska bli spännande att smaka choklad imorgon när jag jobbar i Världsbutiken, jag gissar att jag kommer att njuta av varje liten bit.

Ett par bilder från dagen:

Raw lunch på jobbet: Ruccola + fänkål + valnötter + granatäpplen


Raw middag: Morot, broccoli, rödlök, äpple, soltorkade tomater, solrosfrön, olivolja, salt.

Båda recepten är från Erika Palmcrantz bok Raw food på svenska.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ser verkligen gott ut.
Jag försöker att vara nyttig för det mesta. min hotellfrukost idag
började med färsk frukt och slutade med croissant med philadelfia....