lördag 21 februari 2009

Vegansk brunch


En del av er som läser denna blogg kanske är nyfikna på vegansk mat, varför jag tänkte göra fler inlägg om just vegansk kost.

Exempel på hur en vegansk brunch kan se ut en lördag strax före tolv:

  • Polarkaka med veg. margarin, Cheating chicken-pålägg, tomatskivor och örtsalt
  • Vaniljsojayoghurt med nyttig musli från Risenta (pumpakärnor, gojibär, quinoaflingor etc)
  • En halv mint chocolate cupcake
  • Umeå-te :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

jag är hungrig!!! jag ska gå och äta nu. ikväll blir det nog linssoppa.

Anonym sa...

Låter gott! Jag ska snart dricka te och se om min onda hals tillåter mig att äta skorpor :)

Anonym sa...

Vad härligt med tips på veganmat! Jag undrar om du kan tipsa mig om nån slags vegangrädde man kan använda, både till matlagning (tex soppor) och till efterrätter (tårta, semlor osv)?

Försöker undvika laktos i viss mån eftersom jag upptäckt att jag inte tål det så bra, men jag har jättedålig koll på vad det finns för alternativ.

/Maria Stenlund

Anonym sa...

femtiokronorsyogan var great! den var grundlig, mer grundlig än någon jag varit på tidigare och först suckade jag lite för jag hade velat ha ett tufft pass, men sen insåg jag att det var ju (såklart)precis vad jag behövde - att lära mig allt från scratch. jag kommer sjukt gärna på yinyoga, bara hojta nästa gång!

Maria sa...

Maria: Kul att du frågar :) Det finns nämligen dels en sojabaserad tjock vispgrädde som heter Soyatoo och en av märket Go Green som är gjord på havregrädde. Ska blogga om dessa två kom jag just på, tack för tipset :)