Yes! Äntligen har jag hittat ett bra recept på vegansk ugnspannkaka! Bilden ovan togs för ca 1,5 timme sedan och det hela blev mycket lyckat. Slängde i lite blåbär från frysen i själva smeten också. Avnjöts med havrevispgrädde (från GoGreen) och mammas hemgjorda drottningssylt.
Recept på tjock och god vegansk ugnspannkaka
4 dl mjöl (jag tog 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
1 dl havregryn (jag tog fiberhavregryn)
6 dl sojamjölk
2 msk rapsolja
2 msk sirap
2 msk bakpulver
4 msk no egg eller potatismjöl (jag tog potatismjöl)
1 tsk salt
Blanda ihop allt och häll i en smord ugnsform modell större.Grädda i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter.
5 kommentarer:
Åh tack. Ska provas så fort semmelfirandet är över! Kram!
Ser grymt fin ut. Pannkakspepp!
Hahahaha, här googlar jag "vegan ugnspannkaka" och du är första träffen! Grattis! Det bästa är att jag inte kollar adressen först utan märker det när jag klickat mig in och möts av en bekant blogg. :D
Det blir ju inte veganskt om man har grädde till :P
Iof stod det ju bara att ungspankakan var vegansk, inte grädden! XD
Skicka en kommentar