söndag 1 mars 2009
Lägg dina bönor i blöt!
Hart du ett eller flera paket torkade bönor som står i skafferiet och samlar damm? Ta tillfället i akt och lägg dem i blöt i en stor gryta. Antingen nu på en gång, eller över natten (men plocka fram dem på en gång så att du inte glömmer bort det!)
Efter 8-10 timmar i blöt byter du vatten och kokar bönorna mellan 45 min - 1,5 timme beroende på vilken bönsort du har. Medan bönorna kokar lugnt på lägsta värme har du tid att göra något annat.
Frys in de färdigkokta bönorna i små förpackningar och glöm inte att skriva vilket datum du gjorde storkoket. Ät och njut! Bönor är en utmärkt källa till protein och funkar utmärkt att stoppa ned i de flesta vegetariska rätter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Fantastisk mat helt enkelt!
ETT TIPS: lägg de färdigkokta och lite svala bönorna i plaspåsar och platta, sen när dom fryst så är dom styckfrysta och du kan ta ut exakt hur många du vill och inte hela klumpen på en gång. :)
Tove: Utmärkt tips :)
Skicka en kommentar