tisdag 2 juni 2009

Bilder från Stora Fjäderägg

Stora Fjäderägg, utanför Holmön och Umeås kust

Det var fint ute på Stora Fjäderägg i helgen, om än oändligt blåsigt. Tur att vi packat ned vindställ som tålde det mesta. Ute på Stora Fjäderägg bodde vi i fyrvaktarbostäderna som är omgjorda till vandrarhem sedan några år tillbaka. Inget rinnande vatten inomhus och enbart utedass var det som gällde. Underbart!

Kroppen fick följa sin egen takt och vi slumrade till alla tre efter lunchen på lördagen och vaknade ett par timmar senare för att fortsätta undersöka ön; labyrinter, gamla fiskebodar, gistvallar, medeltida bosättningsgrunder, långa spångar, massor av klappersten med mera prydde den lilla ön. Vi fick till och med syn på en svart huggorm som låg och solade sig brevid en spång.

Låter bilderna tala istället:

Vandrarhemmet

Spången på väg ned mot havet


Havslukt och kluckande vågor

Emma, spången och fyren

6 kommentarer:

Monica sa...

Vad härligt det ser ut! Har också bott ett par gånger på sådana där stället, med ekofilosofikursen, och det är som en annan dimension i livet liksom. Underbart.

Frida B sa...

Riktigt fina bilder Maria,holmön är vackert, det påminner mig om mitt ( eller mammas och hennes systrars) udden. Har faktiskt tänkt tanken att göra en dags utflykt till holmön i sommar.

Emma sa...

vill tillbaks i slutet aug/början av sept.. pepp på ett höst-veckoslut?

Marica sa...

Verkar vara ett fint "utflyktsmål" även för oss här i grannlandet som färdas med båt :0) Måste kolla kartorna vart det ligger

Jenny sa...

Vilka fina bilder:) Läs gärna min nya "hälsoblogg" http://ltg.blogg.se

HejLivet sa...

Underbara bilder!